lferrocarril

Desde que lleida te el AVE que circula desde Barc elona, Lleida,Zaragoza i Madrid, aixi con cap a Andalusia, los lleidatans viatgen mes ja que el Ave ha solucionat el no tenir que passa tantes hores als trens.

vacanc es

dins d'uns dìes se prepararan les vacances, la gent començara a prepar les maletes i els viatges que volen fer

Festa Major

la festa major de lleida, es celebra el 11 de maig, l'Ajuntament prepare moltes coses per grans i prtits.

dimarts, 16 de febrer del 2010

arros de peix mallorqui


Arròs de peix mallorquí


Ingredients:
Una bona quantitat de peix roquer petit, dit morralla (serrans, donzelles, vaques, esparralls, tords, pastanagues, etc.) i/o caps i espines grosses de peixos, crustacis, ceba, tomàquet, fonoll bord, all, julivert, arròs, safrà, pebre negre, sal, oli i aigua. Per acompanyar, pebrot verd i tendre o bé raves.
Preparació:
Es posa el peix a bullir amb aigua sense sal i el fonoll. Es fregeix en una paella la ceba, trinxada, i quan sigui rossa, s'hi posa el tomàquet, ratllat. Un cop fet el sofregit, s'aboca la paella a l'olla i es deixa que bulli bé, durant una mitja hora, almenys, fins que el brou sigui ben tèrbol. Després, es cola el brou i s'esprem el peix amb la mà de morter, fins que deixi anar tot el suc, si és petit; si és peix gros, es separa per menjar-lo darrere l'arròs i, si són caps, es tria les miques de tall i es posen al brou.
Es fa arrencar novament el bull a aquest brou i s'hi tira la sal, el pebre negre, el safrà i l'arròs (cal que quedi clar). Quan li faltin un parell de minuts, s'hi afegeix l'all i el julivert, picats al morter.
Un cop cuit, s'aboca de seguida en una sopera, per aturar l'ebullició i que l'arròs no s'estovi. Mentre es menja, es va mossegant un tros de pebrot o de rave, sense amanir, per desembafar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada